Murat Karayılan açıkladı, PKK Şengal’den çekiliyor!

PKK Yürütme Komitesi Üyesi Murat Karayılan, Şengal’den güçlerini çekeceklerini duyurdu.
Stêrk TV’de yayınlanan özel programın konuğu olan murat Karayılan, Şengal kriziyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Karayılan, yaşanan tartışmaların sonuçlanmasıyla birlikte HPG olarak güçlerini çekeceklerini Irak Federal Kürdistan Bölgesi'ne ilettiklerini, bunu da ilk kez açıkladığını dile getirdi.

Kürt halkının içteki ve dıştaki tüm sorunlarını diyaloglar ile aşması için bir platform, ortak çatı kurmak zorunda olduklarını dile getiren Karayılan, halkın geleceği açısından ulusal birliğin çok önemli olduğuna dikkat çekti.

Kurdistan Bölgesi Başbakanı Neçirvan Barzani’nin Şengal hakkında yaptığı "PKK'nin Şengal'i terketmemesi halinde güç kullanırız" açıklamalarına anlam veremediğini dile getiren Karayılan, PDK ile aralarında bir görüşme durumunun yaşandığını, bu tartışmaların sonuçlanmasıyla birlikte HPG olarak güçlerini çekeceklerini daha önce kendilerine açıkça söylediklerini ve bunu da ilk defa katıldığı programda açıkladığını söyledi.

Şiddet kullanırız söyleminin kardeş kavgası anlamına geldiğini, içinde bulunulan yüzyılda sorunların bu şekilde çözülemeyeceğini, PKK’nin tehditlerle geri adım atacak bir hareket olmadığına atıfta bulunan Karayılan, buna rağmen kendilerinin bir krize yol açmak istemediklerini, diyalog yoluyla sorunları çözmede ısrarcı olacaklarını vurguladı.

Başkan Mesud Barzani Şengal konusuna ağırlığını koymalı

Kürdistan Federe Bölgesi’nin Sayın Başkanı Mesud Barzani’nin bu konuda ağırlığını koyacağına ve inisiyatif ve bütünlük içinde sorunların çözülebileceğini inandığını dile getiren Karayılan, uyumlu bir biçimde ve diyalogla tüm sorunların çözümünün birinci gündemleri olmaları gerektiğini dile getirdi. Kürt siyasetinin tecrübe sahibi olduğuna, PKK’nin de, PDK önderliğinin de bu konuda tecrübeleri olduğuna dikkat çeken Karayılan, bütün dünya şu an, “acaba Kürtler çağdaş yöntemler ve diyalogla mı sorunlarını çözecek; yoksa eski pratikler tekrar mı yaşanacak” diyerek bu sorunu izlediğine dikkat çekti ve tabii ki geçmişten de alınan tecrübelerden yola çıkarak daha yapıcı yol ve yöntemleri kendilerine esas almaları gerektiğini söyledi.
Murat Karayılan açıkladı, PKK Şengal’den çekiliyor! Reviewed by imchaber on 02:56 Rating: 5

Hiç yorum yok:

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.