ABD sokakları yanıyor... Yüzbinler Trump'a karşı ayakta

ABD'de Donald Trump’ın başkanlığı Brack Obama'dan devraldığı 20 Ocak’ta başlayan eylemler halen devam ediyor. Şu ana kadar 217 kişi gözaltına alınırken, bir kişi polis tarafından silahla vuruldu. Eylemciler tarafından yakılan bir limuzinin üzerine “We the people” (Biz halkız) yazıldı.

Donald Trump’ın başkanlığı devralacağı Geleneksel Başkanlık Seremoni öncesi ABD’nin başkenti Washington’ta başlayan eylemler tüm ülkede devam ediyor. Eylemlerde 217 kişi gözaltına alınırken 6 polis yaralandı.


ABD’nin New York, Seattle, Dallas, Chicago ve Portland, Oregon kentlerinde de Trump karşıtı eylemler düzenlendi. Kitlenin “ABD’de Nazi istemiyoruz” sloganları attığı eylemlere polis biber gazı ile saldırdı. Washington’ın bazı bölgelerinde eylemciler polise yangın tüpü ile karşılık verdi.

New York’ta eyleme katılan Jed Holtz eyleme neden katılıyorsunuz sorusuna “Biz Trump’ın kampanya süreci boyunda savunduğu cinsiyetçiliğe, İslamafobiye ve milliyetçiliğe karşı olduğumuz için buradayız” cevabını verdi.

Polis bir eylemciyi silahla vurdu

Seattle’daki Washington Üniversitesi’nde polis kampüs içerisindeki bir genci silahla vurarak yaraladı. Gencin durumunun ağır olduğu belirtildi.

Trump'a karşı kadınlar sokakta

Kadınlar ise Trump’ın cinsiyetçi ve ırkçı söylemlerine karşı ülkenin dört bir yanında sokağa çıktı taleplerini haykırdı.
ABD sokakları yanıyor... Yüzbinler Trump'a karşı ayakta Reviewed by imchaber on 05:18 Rating: 5

Hiç yorum yok:

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.