Hrant Dink anılıyor

Genel yayın yönetmeni olduğu Agos gazetesi önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu 10 yıl önce hayatını kaybeden gazeteci Hrant Dink, vurulduğu yerde, Sebat Apartmanı'nın önünde anılıyor.
'Hrant'ın Arkadaşları' saat 14:30'da Dink'in vurulduğu yer olan eski Agos binası önünde bir araya gelme çağrısı yaptı.

Saat 15.00'te başlayacak anma öncesi Agos binasının önünde gittikçe kalabalıklaşıyor. 

Kalabalıkta, KESK Genel Başkanı Lami Özgen, EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, EMEP MYK üyesi Levent Tüzel ve EMEP İstanbul İl Başkanı Güven Gerçek, dil bilimci Necmiye Alpay, CHP İstanbul vekili Süleyman Çelebi ve yazar Aslı Erdoğan da yer alıyor. 

Anmada 'Katil devlet hesap verecek', 'Hepimiz Hrant'ız hepimiz Ermeniyiz', 'Biz bitti demeden bu dava bitmez', 'Faşizme inat kardeşimsin Hrant' sloganları atıldı.

​BU SENE KONUŞMA OTOBÜSÜN ÜZERİNDEN YAPILIYOR

Agos gazetesinin eski binasının tadilatta olması nedeniyle, bu sene konuşmalar ilk defa binanın penceresinden değil, otobüsün üzerinden yapılıyor.

​YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

Anma töreni dolayısıyla polis, Halaskargazi Caddesi Harbiye Askeri Müze önünden Osmanbey-Mecidiyeköy ile Mecidiyeköy'den Taksim yönünü trafiğe kapattı.

Tören alanına gelenler, polis tarafından aranarak gazete binasının önüne yönlendiriliyor.

Agos gazetesi önündeki anma töreni öncesinde, çevre binaların çatılarına keskin nişancıların yerleştirildiği ve yoğun güvenlik önlemleri alındığı gözlendi.

Gazetenin bulunduğu noktaya çıkan tüm cadde ve sokaklar bariyerlerle kapatıldı. Alanda bulunan yayalar polis tarafından çıkarılarak, eğitimli köpeklerle çevrede ve dükkanlarda güvenlik araması yapıldı. Aramanın ardından vatandaşların alana girişine izin veriliyor.

Hrant Dink anılıyor Reviewed by imchaber on 06:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.