Salih Müslim: Astana uluslararası bir oyundur, başarıya ulaşamayacak

PYD Eşbaşkanı Salih Muslim, Astana toplantısının uluslararası bir oyun olduğunu ve kimsenin kendilerini Suriye’de siyasi çözümü sağlamaktan uzak tutamayacağını belirtti. 


ANHA’da yer alan habere göre, PYD Dirbêsiyê Örgütü’nün 2. Kongresinde konuşma yapan PYD Eşbaşkanı Salih Muslim, yakın bir zamanda gerçekleşecek olan Astana toplantısının uluslararası bir oyundan ibaret olduğunu ve başarıya ulaşamayacağını ifade etti. Salih Muslim, Kürt halkının ve insanlığın düşmanlarının yeni bir Osmanlı ve Pers imparatorluğu inşa etme çabasında olduğunu kaydederek şöyle devam etti: “Bu çevreler halkın çıkarlarına ters bir şekilde Suriye’deki çıkarlarına ulaşmak istiyor. 

Bizi Astana toplantına davet etmemeleri bu planlarının bir parçası.

 Çünkü bizim özgürlük ve demokratik bir Suriye inşası istediğimizi biliyorlar.” Muslim, Suriye topraklarında var oldukları sürece kimsenin kendilerini siyasi çözüm üretmekten alıkoyamayacağını belirtti ve “Amacımız halkın kendi kararlarını kendisinin vermesidir” dedi. PYD Eşbaşkanı Salih Muslim konuşmasının sonunda ise, “Demokrasinin ve halkların kardeşliğinin zafere ulaşacağından hiç şüphemiz yok” dedi. ANHA 

Salih Müslim: Astana uluslararası bir oyundur, başarıya ulaşamayacak Reviewed by imchaber on 08:36 Rating: 5

Hiç yorum yok:

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.