Sur'da polise bombalı saldırı: 4 polis hayatını kaybetti, 2 polis yaralı

Diyarbakır Sur' dan çıkarılan hafriyat ve molozların döküldüğü Dicle Üniversitesi'ndeki alanın yanında bulunan mezarlık duvarının dibine bırakılan patlayıcı polis aracının geçişi sırasında patlatıldı. Patlamada ilk belirlemelere göre 4 polis hayatını kaybetti, 2 polis yaralandı.




DHA'nın geçtiği bilgilere göre, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde Veteriner Fakültesi karşısındaki boş alanın yanında bulunan mezarlık duvarının altına bırakılan patlayıcı polis aracının geçişi sırasında patlatıldı. Patlamada ilk belirlemelere göre 4 polis hayatını kaybetti, 2 polis yaralandı.

Saldırının 16.30 sırasında gerçekleştiği ve patlamanın kent merkezinden de hissedildiği açıklandı. Olay yerine çok sayıda ambulansın sevk edilirken, yaralılar ambulanslarla Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanesine kaldırıldı. Saldırının ardından olay yerine gelen İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip Gül, Sur İlçe Emniyet Müdürü Asuman Karacık incelemelerde bulundu. 

İlk gelen bilgiler Dicle Üniversitesi'nin kampüs alanında hafriyat ve molozların döküldüğü bölgede patlama meydana geldiği ve  patlamada 7 kişinin yaralandığı şeklindeydi. 

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI 

Saldırıyla ilgili Diyarbakır Valiliği'nce yapılan yazılı açıklamada "İlimiz Dicle Üniversitesi içerisinde bulunan hafriyat döküm alanında görevli çevik kuvvet polisimizi taşıyan zırhlı aracın geçişi esnasında bölgede bulunan Sadi Mezarlığı duvarının olduğu bölgeye önceden tuzaklanmış patlayıcı madde infilak ettirilmek suretiyle bombalı saldırı düzenlenmiştir. Şehitlerimize Allahtan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı dileriz. 

Yaralı polislerimize ise acil şifalar dileriz. Menfur terör saldırısının aydınlatılması için çok yönlü olarak inceleme başlatılmıştır. Terörle mücadeleye kararlılıkla devam edilmektedir" dendi.

Sur'da polise bombalı saldırı: 4 polis hayatını kaybetti, 2 polis yaralı Reviewed by imchaber on 09:29 Rating: 5

Hiç yorum yok:

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.